Met gierende banden richting de Puy de Dôme

Actrice Cynthia Abma en haar Belgische man Tom Raeymaekers kochten twee jaar geleden een oude, vervallen Franse boerderij. De enorme verbouwing is nog steeds aan de gang en levert heel wat smaakvolle anekdotes op.

Cynthia en Tom zijn op zoek naar tegels voor de keuken en de badkamer. Vraag ze naar hun favoriete plankenvloer of ideale houtsoort en je krijgt het antwoord meteen. Bij tegels valt er altijd een lange ongemakkelijke stilte.  Ze vertellen alles over hun zoektocht naar dat ene mooie tegeltje (en een tegelzetter met de illustere naam ‘De kat’) in hun column in editie 7, die vanaf woensdag 1 juli in de winkel ligt en online verkrijgbaar is. Alvast een verbouwupdate:

Hoera, jullie mogen weer naar Frankrijk. Wanneer gaan jullie?

Nadat de grens weer openging, zo’n twee weken geleden, is Tom met een lading tegels naar Frankrijk vertrokken. We moeten toch drie maanden werk inhalen en nu kan dat gelukkig weer. De verschillende werklui staan in de startblokken, zoals de tegelzetter en de elektricien.

“Eindelijk kunnen we verder met de badkamer!” Wandtegels Platta Neige Blanc7,5×15 cm van designtegels.nl.

Welke grote klussen staan er nog op stapel?

De keuken moet nog worden geplaatst en we zijn nu de badkamer aan het afmaken. Nog niet alle kamers zijn geverfd, dus daar moeten we ook nog mee verder. We hebben nog flink wat vierkante meters te gaan! Na lang zoeken hebben we op leboncoin.fr (de Franse Marktplaats) een oude eiken trap voor in het huis gevonden. Die moeten we nog aanpassen en plaatsen. Aanvankelijk dachten we familie en vrienden te kunnen ontvangen in de zomer, maar die moeten toch nog een paar maanden wachten. We hopen tegen kerst een eerste keer te logeren in Maison Mayet.

Waar zijn die mooie tegels waar jullie in de column over vertellen geplaatst?

Die zijn geplaatst in de badkamer en in het toilet ernaast. En in de keuken gaan we mooie tegels boven het werkblad plaatsen. Het is een heel aparte kleur blauw die perfect matcht met de kleur Aubusson Blue van Annie Sloan. Ze lijken voor elkaar gemaakt.

Muurverf Aubusson Blue van Annie Sloan. Tegel Platta Bleu Marine 13×13 cm van designtegels.nl. Patroontegel van een Franse bouwmarkt.

Wat zijn jullie plannen voor de zomermaanden?

Tom gaat begin juli nog een week klussen samen met zijn broer. Ze gaan verder met het leggen van de houten vloeren. Ik heb nog opnames voor de tv serie SpangaS De Campus, maar eind juli zijn we er allemaal samen. Dan willen we eigenlijk vooral vakantie hebben als gezin en niet met klussen bezig zijn. Daarom hebben we ook een leuk huisje gehuurd om ècht weg te zijn.  We proberen telkens een ander deel van Frankrijk te ontdekken. Deze keer hebben we een oude 12e eeuwse schuur gehuurd in de Perigord. Wel met een zwembad erbij, want het is toch ook gewoon vakantie met twee tieners!


29-06-2020

Bron :
www.ariadneathome.nl


Gerelateerd

We verheugen ons op de feestdagen

Wat voor wensen Cynthia en Tom voor kerst hebben? Naast een goede gezondheid voor iedereen die ze lief is, dromen ze elk jaar van een witte kerst. Denk: warme chocolademelk bij de houtkachel en sleeën tot je er bij neervalt.

Favoriete Franse recepten

Er is nog genoeg werk te doen, dus hun moestuin met eigen gekweekte groenten moet nog even wachten. Dat weerhoudt ze er niet van om hun favoriete Franse gerechten te maken. Een kijkje in de keuken.