De beste tips van Cynthia en Tom

Actrice Cynthia Abma en haar Belgische man Tom Raeymaekers kochten twee jaar geleden een oude, vervallen Franse boerderij. De enorme verbouwing is nog steeds aan de gang en levert heel wat smaakvolle anekdotes op.

In Frankrijk kijken Cynthia en Tom uit naar een Été Indien, ofwel een Indian Summer. Denk: zwoele septemberavonden, markten zonder massa’s toeristen en oogsttijd in de moestuin (pompoenen, kool, wortels!). Ze vertellen er alles over in hun column in editie 9, die vanaf dinsdag 25 augustus in de winkel ligt en online verkrijgbaar is. Droom jij ook al jaren van een huis in Frankrijk? Cynthia en Tom delen een aantal tips.

Wat zijn jullie favoriete brocaaOm Ik Vertrek-achtige taferelen te voorkomen: wat zijn jullie tips voor lezers die ook een huis in Frankrijk willen kopen?ntemarkten?

Misschien wel ons belangrijkste advies: durf ervoor te gaan als je al tijden droomt van een huis in Frankrijk. We twijfelen al genoeg in het leven. En meteen daarna: Frans leren, Frans leren en Frans leren! Nog een tip is de streek waar je een huis zoekt, in alle seizoenen te verkennen. Heb je je droomhuis gekocht? Trek de stoute schoenen aan, spreek de burgemeester aan (in het Frans) en probeer elkaar te leren kennen. Wacht ook niet te lang met het zoeken naar een aannemer en check hun referenties. Als de verbouwing van start gaat, is het belangrijk om aanwezig te zijn. Als eigenaar valt er elke dag wel wat te beslissen en dat is vaak lastig te beoordelen op afstand.

Heeft iemand jullie bij de aankoop begeleid?

Nee, dat hebben we zelf gedaan. We hebben ons goed ingelezen en vooral ervaringen van vrienden en andere Franse huizenkopers ter harte genomen.

Hoe kun je verborgen gebreken zo veel mogelijk voorkomen?

Met dit soort huizen kun je verborgen gebreken niet altijd voorkomen. Het valt ook niet zomaar af te dwingen in een Frans koopcontract, tenzij het echt opzet is. Dus je gaat er gewoon voor. Zo’n oud huis kopen is toch ook vaak een gevoelskwestie. Je zult altijd wel iets onvoorziens tegenkomen, maar dat is natuurlijk niet gek met een huis van meer dan 120 jaar oud.

Maison Mayet op dit moment.

Het huis wat jullie hebben gekocht heeft tien jaar leeg gestaan. Waarom zijn jullie voor dit huis gevallen?

We vielen als eerste voor de plek en daarna voor het huis. Het staat in een mooie streek in een piepklein gehuchtje aan een doodlopende weg met weinig tot geen verkeer. Het heeft een leuke, niet al te grote tuin (1500 m2) met een stroompje erdoorheen. Er zijn dagen dat je hier echt niets hoort, iets wat wij niet meer gewend zijn. Het huis is een oude boerderij (longère) uit eind 19e eeuw. Omdat het zo rigoureus verbouwd moest worden, hebben we onze eigen stempel erop kunnen drukken, maar wel met behoud van de authenticiteit. Zo hebben we bijvoorbeeld een deel van de oude schuur bij het huis getrokken, waardoor we vrij grote slaapkamers hebben kunnen creëren.


26-08-2020

Bron :
www.ariadneathome.nl


Gerelateerd

We verheugen ons op de feestdagen

Wat voor wensen Cynthia en Tom voor kerst hebben? Naast een goede gezondheid voor iedereen die ze lief is, dromen ze elk jaar van een witte kerst. Denk: warme chocolademelk bij de houtkachel en sleeën tot je er bij neervalt.

Cynthia & Tom vieren de herfst

Om hun huis in Frankrijk te verwarmen, kozen Cynthia en Tom voor een ouderwetse, 150 kilo zware, gietijzeren Godin houtkachel. Nu het weer kouder wordt, gaat de houtkachel steeds vaker aan. Alleen het vinden van hout was nog wel een uitdaging.