Ons verhaal

Niet lullen,
  maar poetsen

(oud-rotterdams gezegde)

Een Frans vakantiehuis op het platteland.
Liefst een oude boerderij in natuursteen. Met wat grond eromheen. Niet meer dan een dag rijden. Niet te afgelegen en niet te ver van winkels. Oh ja en niet te duur. Een opknapper is geen probleem. Dat hebben we geweten.
Maar na vier lange jaren, ontelbare kilometers, tig spreadsheets, schema’s en potjes onvoorzien, is nu onze boerderij Maison Mayet klaar. En wat zijn we er trots op. We hebben keihard gewerkt, nog harder gelachen, gehuild, gebuffeld, gehoopt, gewanhoopt en weer doorgegaan. We hebben hulp gehad van steengoede Franse werklui en van fantastische vrienden. We hebben nieuwe buren leren kennen en onszelf ook weer een beetje beter. We zijn niet alleen een heel leuk huis rijker, maar veel meer dan dat.
Kortom niet lullen, maar poetsen…

La Maison

Onze boerderij Maison Mayet ligt in de Auvergne, in het departement Puy de Dôme. Een regio gekenmerkt door zijn natuurpracht waaronder het Parc Naturel des Volcans d’Auvergne. Een spectaculaire serie van uitgedoofde vulkanen, waarvan de Puy de Dôme de bekendste en de hoogste is (1465m). Onze boerderij bevindt zich in het plaatsje Saint Gervais d’Auvergne, midden tussen glooiende landschappen, kronkelende rivieren en ruwe rotsformaties van de streek Les Combrailles.
Maison Mayet is een boerderij die dateert van rond 1900. We hebben de oorspronkelijke uitstraling en authenticiteit gecombineerd met 21e eeuwse gemakken. Op de benedenverdieping bevindt zich de moderne keuken met ruime woonkeuken, een aparte gezellige living met openslaande deuren naar de tuin. Verder vind je hier de aangename badkamer en het toilet. Op de bovenverdieping bevinden zich de drie ruime slaapkamers waaronder de master bedroom van 35 m². Het grote overdekte terras en de tuin van 1450 m² omsluiten de oude boerderij.

Maison Mayet

Een fijne plek

Rust, samenzijn, ontspannen. Dat lijkt simpel, maar toch is het soms lastig te creëren. Daarom waren dit onze voornaamste doelen voor Maison Mayet. We hebben dit geprobeerd te bewerkstelligen door de authenticiteit van de oude boerderij te combineren met 21 e eeuwse gemakken. Een moderne keuken, lekkere bedden en beddengoed, glasvezel-internet. Toch zijn het terras en de tuin onze favoriet, met een wijntje erbij en even zonder internet ☺.

Natuur

Onze voornaamste reden om in de Auvergne te belanden. De schoonste rivieren van Frankrijk. Mooie meren en spectaculaire bergen binnen handbereik. Een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes. Pittoreske dorpen met eeuwenoude kerken en monumenten. Een actieve familie-vakantie of even rust zoeken. We hebben dit hier in deze streek gevonden.

Duurzaam

We hebben bij de verbouwing van Maison Mayet bewust rekening gehouden met de laatste Franse duurzaamheids-richtlijnen. Extra dikke isolatie-lagen, die het huis tijdens alle seizoenen aangenaam maakt. Een ecologische ‘fosse septique’, onze eigen septic tank die door middel van een eco-filter van kokosnoot schilfers ons afvalwater zuivert. Alle schoonmaakmiddelen in Maison Mayet zijn biologisch. Heel veel bouwmaterialen zijn herbruikt uit de oude boerderij of lokaal aangekocht.

Écht Frankrijk

‘La France Profonde’ is de lokale uitdrukking voor het ‘echte Frankrijk’. Ver weg van de steden en terug naar de basis op het Franse platteland. Onze buren zijn bijna allemaal boeren of hebben een verleden in de landbouw. De lokale producten staan hier hoog aangeschreven; de bekende Charolais koeien, de heerlijke AOP kazen uit de Auvergne, maar ook nieuwe hippe bierbrouwers of de simpele dorpsbakkers met een verse croissant of een krokante baguette.