We verheugen ons op de feestdagen

Actrice Cynthia Abma en haar Belgische man Tom Raeymaekers kochten twee jaar geleden een oude, vervallen Franse boerderij. De enorme verbouwing is nog steeds aan de gang en levert heel wat smaakvolle anekdotes op, die je de komende maanden leest in Ariadne at Home.

Wat voor wensen Cynthia en Tom voor kerst hebben? Naast een goede gezondheid voor iedereen die ze lief is, dromen ze elk jaar van een witte kerst. Denk: warme chocolademelk bij de houtkachel en sleeën tot je er bij neervalt. Ze vertellen erover in hun column in ons feestelijke decembernummer (editie 12), dat vanaf dinsdag 17 november in de winkel ligt en online verkrijgbaar is. In dit interview vertellen ze over hun decembertradities.

Zijn er speciale tradities in Frankrijk rondom de feestdagen?

Rond de feestdagen is er een leuke Franse traditie. Namelijk het eten van de ‘galette des rois’ of ‘driekoningentaart’. Een bladerdeegtaart met amandelvulling waar een geheim porseleinen koningfiguurtje in zit. Je vindt ze voor kerst al bij elke bakker en supermarkt en het hoort echt bij de kerstsfeer. Wie het porseleinen figuurtje vindt in zijn stukje taart mag de bijbehorende kroon opzetten. Leuk voor de kinderen, en nu ze wat groter zijn wil iedereen nog steeds graag het stenen poppetje vinden. Koning voor één dag, wie wil dat nu niet!

Traditie op 6 januari in Frankrijk: het eten van een ‘galette des rois’, een driekoningentaart. Een bladerdeegtaart met amandelvulling waar een geheim porseleinen koningfiguurtje in zit.

Hoe vieren jullie dit jaar kerst?

Dit jaar is alles anders, dus we weten nog niet zeker of we naar Frankrijk gaan. Het moet vooral veilig zijn en ook mogelijk zijn om te reizen. Het blijft toch ook vakantie en een tijd om te ontspannen. Anders vieren we Kerst gewoon thuis in Amsterdam.

Hebben jullie in Frankrijk ook een kerstboom of brengen jullie het huis op een andere manier in kerstsfeer?

Ja, we hebben daar ook een kerstboom met wat extra ‘Franse’ pakjes om er in Frankrijk ook iets bijzonders van te maken. Kerst bij een openhaard voelt toch net iets anders. De kerstboomlampjes dienen de rest van het jaar als terrasverlichting. Ook gezellig tijdens de andere seizoenen.

Hebben jullie als familie tradities rondom de feestdagen?

Normaal gaan we met kerst altijd naar onze familie in België. Daar blijven we enkele dagen hangen om daarna verder te rijden naar Frankrijk. Soms komen tussen kerst en oud en nieuw vrienden langs in Frankrijk, maar dat zal dit jaar waarschijnlijk niet kunnen. We zien wel hoe het loopt en maken er hoe dan ook een fijne tijd van samen.

Hebben jullie als fHebben jullie nog speciale cadeauwensen voor het huis?amilie tradities rondom de feestdagen?

Ja, leuke accessoires om het huis in te richten. Kussens bijvoorbeeld, beddengoed, een lekker plaid of een mooie vaas of schaal. Dat soort dingen hebben we nog niet compleet en zijn sowieso leuk om elk interieur mee aan te kleden en om af en toe eens te veranderen.


16-11-2020

Bron :
www.ariadneathome.nl


Gerelateerd

Met gierende banden richting de Puy de Dôme

Cynthia en Tom zijn op zoek naar tegels voor de keuken en de badkamer. Vraag ze naar hun favoriete plankenvloer of ideale houtsoort en je krijgt het antwoord meteen. Bij tegels valt er altijd een lange ongemakkelijke stilte. Ze vertellen alles over hun zoektocht naar dat ene mooie tegeltje…

Favoriete Franse recepten

Er is nog genoeg werk te doen, dus hun moestuin met eigen gekweekte groenten moet nog even wachten. Dat weerhoudt ze er niet van om hun favoriete Franse gerechten te maken. Een kijkje in de keuken.