Cynthia en Tom blikken vooruit naar 2021

Actrice Cynthia Abma en haar Belgische man Tom Raeymaekers kochten twee jaar geleden een oude, vervallen Franse boerderij. De enorme verbouwing is nog steeds aan de gang en levert heel wat smaakvolle anekdotes op, die je de komende maanden leest in Ariadne at Home.

Wat voor wensen Cynthia en Tom voor kerst hebben? Naast een goede gezondheid voor iedereen die ze lief is, dromen ze elk jaar van een witte kerst. Denk: warme chocolademelk bij de houtkachel en sleeën tot je er bij neervalt. Ze vertellen erover in hun column in ons feestelijke decembernummer (editie 12), dat vanaf dinsdag 17 november in de winkel ligt en online verkrijgbaar is. In dit interview vertellen ze over hun decembertradities.

Hoe Cynthia en Tom normaal gesproken de laatste dagen van het jaar doorbrengen: oliebollen bakken met vrienden in hun mooiste kersttruien.

In dit interview staan Cynthia en Tom stil bij alle (klus)hoogtepunten uit 2020 en blikken ze vooruit naar een jaar waarin ze de deuren van Maison Mayet – drie jaar na de aankoop- hopelijk eindelijk voor andere gasten kunnen openen. 

Waar brengen jullie dit jaar de feestdagen door?

Tom: “Wanneer je dit leest, hopen we ons klaar te maken voor een vertrek naar Frankrijk. Maar dat is op het moment van schrijven nog onzeker. We volgen de richtlijnen in Nederland en Frankrijk. De kerstvakantie heet niet zonder reden zo en moet een tijd van ontspanning zijn. Samen genieten én ieders veiligheid staat voorop. We zien wel waar we terecht komen, als we maar samen zijn.”

Hoe hebben jullie het huis versierd?

“We hebben normaal twee kerstbomen: een in Nederland en eentje in Frankrijk. Soms komen daar nog Cynthia’s zelfgemaakte kerstkransen bij voor op de voordeur of in het huis. En we knippen elk jaar een grote mistletoe uit de appelboom van de buurman. Elke kus telt, zeker dit jaar! We dekken de eettafel met mooie, oude tafelkleden, servetten en kandelaars van de oma’s. Een antieke, gedeukte wijnkoeler mag ook niet ontbreken. Die geeft de tafel meteen een feestelijk tintje.”

Wat was 2020 voor jaar voor jullie?

Net als voor iedereen was het een ingewikkeld jaar. We dachten afgelopen zomer klaar te zijn met de verbouwing, maar dat gaat nu wat langer duren. Gelukkig hebben we dit jaar ook een heleboel dingen wél voor elkaar gekregen. Zo hebben we alle vloeren gelegd. De badkamer is zo goed als klaar en we zijn deze zomer begonnen met het verven van de kamers. Dus ondanks dit gekke jaar hebben we toch een hoop kunnen doen. Gelukkig!”

2021 zal het jaar worden dat Maison Mayet hopelijk eindelijk (fingers crossed!) z’n deuren voor vrienden en andere gasten opent. Wat is jullie planning voor het komende jaar? Voor zover je kunt plannen in coronatijd…

“We zijn wat voorzichtiger geworden met deadlines, maar we hopen nu tegen Pasen 2021 klaar te zijn. Dat zou drie jaar na de aankoop van Maison Mayet zijn, dus een mooi moment om de verbouwing af te sluiten. Uiteraard zal er daarna nog wel een en ander te doen zijn zoals de tuin inrichten en de buitengevels afwerken. In de zomer hopen we klaar te zijn om de eerste vrienden en andere gasten te ontvangen.”

Wat zijn jullie wensen voor jullie Franse boerderij?

“We hopen vooral dat Maison Mayet een prettige plek wordt voor iedereen die er verblijft. De verbouwing duurt natuurlijk een stuk langer dan verwacht, maar we hebben nooit het gevoel gehad dat het ons te veel werd. We hebben elke keer weer veel zin en energie om er aan de slag te gaan, misschien wel dankzij de hele corona-situatie. Daarnaast is het ook onze vijfde verbouwing, dus wellicht helpt dat ook wel qua verbouwstress. We gaan gewoon zachtjesaan maar stug door en op een dag zal het wel klaar zijn. Om daarna weer te gaan dromen van iets nieuws!“


21-12-2020

Bron :
www.ariadneathome.nl


Gerelateerd

Cynthia & Tom vieren de herfst

Om hun huis in Frankrijk te verwarmen, kozen Cynthia en Tom voor een ouderwetse, 150 kilo zware, gietijzeren Godin houtkachel. Nu het weer kouder wordt, gaat de houtkachel steeds vaker aan. Alleen het vinden van hout was nog wel een uitdaging.

We verheugen ons op de feestdagen

Wat voor wensen Cynthia en Tom voor kerst hebben? Naast een goede gezondheid voor iedereen die ze lief is, dromen ze elk jaar van een witte kerst. Denk: warme chocolademelk bij de houtkachel en sleeën tot je er bij neervalt.