Frisse start

En we zijn weer vertrokken… Na de zeer welkome pauze die kerstvakantie heet, gaan we er weer tegenaan. Het is misschien maar een willekeurig moment, zo’n 1 januari, maar toch voelt het telkens weer als een nieuwe start. Met nieuwe of hernieuwde voornemens, grote dromen, bescheiden plannen, en het duidelijke besef dat we meer aandacht moeten schenken aan elkaar en elkaars gezondheid.

Concreet betekent dit nieuwe jaar voor ons dat het moment (hopelijk) is aangebroken om Maison Mayet helemaal af te maken. De welbekende laatste plinten plaatsen. Alleen zijn die plinten maar één klein onderdeel van een lange ‘to do-lijst’. Zo zijn er nog deuren en ramen af te lakken, ontbrekende meubelstukken te zoeken en een heleboel vragen te beantwoorden: welke kleur worden de handdoeken? Hoe gaan we de tuin aanpakken? Zullen we die gekke maar handige serre houden of toch slopen?

Maar het licht aan het einde van de tunnel is in zicht. Gevoelsmatig zijn we zelfs al uit de tunnel en kijken we voorzichtig wat verder dan alleen maar naar klussen en kleuren. Wanneer gaan we er voor het eerst echt vakantie vieren? Zal het wel een fijn huis zijn?  Zijn de bedden echt comfortabel? Wie gaan we vragen om het huis met ons samen te testen? Om daarna hopelijk een positieve vriendenreview te krijgen.    

Naast het huis, ondergaat ons kleine Franse gehucht op dit ogenblik ook een spannende metamorfose. Afgelopen zomer is onze dorpsoudste Pépé onverwacht overleden. En aangezien hij zowat de helft van de huizen in z’n bezit had, kwam er daardoor een hoop onroerend en onaangeroerd goed op de markt. De belangstelling was enorm; zo heeft de trieste dood van Pépé ineens voor veel nieuw leven gezorgd. Hij had het fantastisch gevonden om zoveel activiteit te zien op zijn geliefde geboorteplek. 

Het lijkt wel of de coronatijd in Frankrijk leidde tot een ‘terug naar de bron-woonwens’. Na de ‘confinement’ van afgelopen jaar willen veel mensen weer terug naar het ‘veilige’ platteland. Vooral jonge mensen met kinderen zoeken een leven met meer ruimte en natuur. De bekende vlucht naar de stad door deze groep lijkt nu een omgekeerde beweging te maken. Alle huizen bij ons in de buurt werden meteen verkocht, waaronder de boerderij van onze goedlachse buurman, boer Didier. De vrolijke geluiden van de kinderen van de nieuwe bewoners, hun hondjes én hun energieke huisezel brengen meteen een hoop nieuw leven in onze kleine brouwerij. Het geeft ons allemaal een optimistisch en blij gevoel naar de (onzekere) toekomst toe. Door al die nieuwe bewoners én door een huis dat bijna klaar is, dromen we nu al volop van lange hete zomervakanties en gezellige witte winters in Maison Mayet. Volgens ons kan dit nieuwe jaar alleen maar leuker worden.


11-01-2021

Bron :
www.ariadneathome.nl


Gerelateerd

Klussen met Kids

Ariadne at Home

Verbouwen en kinderen (opvoeden) gaan meestal niet zo goed samen. Dus als je al jaren droomt van een klusboerderij in Frankrijk, dan kan dat alleen maar leuk worden én slagen als de kinderen hun goedkeuring geven. Lijkt logisch, maar dat is het niet.

Virtueel slapen

Ariadne at Home

Wat hebben we het afgelopen jaar vaak gedroomd om eindelijk eens een keer te slapen in ons nieuwe Franse vakantiehuis. Het voelde als een verre droom die wat werd verzacht door een hoop foto’s en moodboards, met de mentale belofte van ‘hoe mooi het zou kunnen worden’. Het lijkt er nu op dat het dit najaar eindelijk echt gaat gebeuren, in plaats van virtueel suffen via een computerscherm. Dit stukje van de verbouwing was, hoe verrassend, wederom een lastig obstakel, want ook die slaapkamers zijn er niet zonder slag of stoot gekomen.

Lelijke tegels

Ariadne at Home

Laten we het maar meteen toegeven. Tegels vinden we ingewikkeld. Vraag naar onze favoriete plankenvloer of ideale houtsoort en dan kan je het antwoord meteen krijgen.